Vicious Rock Festival 2018

Dahlia

Nemis Stage • Lördag 7 juli • Kl. 16:50

Dahlia håller sig inom alternativ metal/rock - med feta gitarrer, dynamiskt sound, stora refränger och med melodiska slingor som har tyngd och djup i sig. Bandet består av en frontsångerska med power i rösten, röjjig liveshow och grymma musiker!

Bandet kommer från Trollhättan och Göteborg. Bandet släppte sin debutsingel och musikvideo ”Gravity” augusti 2017, och efter detta kom debutskivan,”Dahlia” 29/9 2017. Dahlia är ett band som satsar stort och mycket, något du inte vill missa. Fröet till bandet Dahlia såddes en tidig vår i Trollhättan år 2016 när de två låtskrivarna Rebecka Haak (sång) och Jesper Westerlund (gitarr) satte sig, väldigt spontant och improviserade musik en kväll. Första låten skrevs direkt och efter flertalet träffar bestämde de sig för att satsa och starta ett band.

Sommaren 2016 kom namnet Dahlia till och under hösten 2016 blev bandsättningen komplett, med medlemmarna Jesper Westerlund (gitarr), Rebecka Haak (sång), Dani Delev (bas) och Andreas Eriksson (trummor). Låtarna är skrivna av Jesper Westerlund och Rebecka Haak.

Rebecka Haak - Sång
Jesper Westerlund - Gitarr
Dani Delev - Bas
Andreas Eriksson - Trummor