Vicious Rock Festival 2018

Dia Psalma

Vicious Stage • Lördag 7 juli • Kl. 23:00

Albumet ”Gryningstid” (1994) skildrar de mörkaste delarna av vårat samhälle. Total jävla misär skulle man kunna säga utan att överdriva. Texterna behandlar allt från politiskt förtryck och miljöförstöring till misshandel och självmord.

Den mest hjärtskärande låten trots detta är ”Hon får…” som behandlar ämnet incest i en pappas övergrepp på sin lilla lilla flicka. Samtidigt som Dia Psalmas musik är punkig så har bandet en hel del folkviseinfluenser i sina melodier. Det gör att musiken svänger och trots dessa hemska texter har man därför lyckats skänka glädje under mer än 20 års tid.

Dia Psalma är sprunget ur punkbandet Strebers med Micke ”Ulke” Johansson (sång/gitarr), Fredrik ”Ztikkan” Blomberg (bas) samt Johnny Rydh (trummor). Den sistnämnde omkom i en bilolycka 1992 varpå en avskedsturné gjordes med Stefan ”Stipen” Carlsson. Ulke, Ztikkan och Stipen fortsatte sedan som Dia Psalma. Efter att ovan nämnda album blev släppt var det dags för turné och då tog man in Pontus Andersson som extra gitarrist. Och så har bandet sett ut sedan dess. En och annan paus har det däremot blivit under årens lopp.

Ulke - Gitarr och sång
Ztikkan - Bas och kör
Pontus - Gitarr och kör
Stipen - Trummor och konstiga läten