Vicious Rock Indoors 2019

Abramis Brama

Fredag 22 mars • Kl. 20:55


ABRAMIS BRAMA firar 2019 hela 20 år sedan debutalbumet ”Dansa tokjävelns vals” släpptes 1999. Skivan kom under en tid då tung rock med rötterna i sena 60-talets och tidiga 70-talets proto-hårdrock och progg, och på köpet med svenska texter, knappast var på modet – men som tiderna ändrats…

Vad har Graveyard, Spiders, Witchcraft och Horisont – för att nämna några svenska genrekollegor – gemensamt? De har alla varit förband till Abramis Brama någon gång genom åren. Alldeles säkert har dessa band nått större framgångar i utlandet, men få band har så troget spelat Sverige runt från norr till söder som Abramis Brama. Tidigare i vinter kommer bandet att ha spelat i Kiruna, Luleå, Åre och Sollefteå – och äntligen fylls nu en stor lucka i turnéhistoriken i. Ja, Abramis Brama har faktiskt inte spelat i Trollhättan sedan år 2000!

Sammanlagt har sju studioskivor och ett livealbum släppts, varav det senaste, ”Tusen år”, kom i april 2018 och nu har nominerats till Manifestpriset. Under åren har Abramis Brama inte bara spelat på svenska festivaler som Sweden Rock, Metallsvenskan, Muskelrock och Krökbacken men även utländska prestigefyllda Roadburn och i det tyska tv-programmet Rockpalast.

”På scenen är Abramis Brama en urkraft av organisk rockmusik. Det är där de gör sig bäst, men på bandets första skiva på fyra år har man plöjt ner urkraften, drivet och svetten i plattans samtliga åtta spår.” skrev Close-Up Magazine om skivan ”Tusen år.”

Ulf Torkelsson - Sång
Peo Andersson - Gitarr
Mats Rydström - Bas och sång
Fredrik Liefvendahl - Trummor