Vicious Rock Indoors 2019

Black Ingvars

Lördag 23 mars • Kl. 00:00


1995 släppte BLACK INGVARS sin första platta; Earcandy Six. En fusion mellan det bästa från hårdrocken och det sämsta från dansbandsmusiken. Succén var ett faktum. Plattan sålde guld och platina på några veckor. Succé i hela norden! Bandet turnérade 320 dagar i rad och slog alla tänkbara publikrekord.

1997 var det dags att skriva musikhistoria igen. Denna gång blandades kända barnlåtar med tung, frustande hårdrock. Bandet spelade in 14 videos som sändes varje morgon i TV 4:s nyhetsprogram. Barnen älskade det. Och föräldrarna med. Plattan sålde smått otroliga 178.000 ex bara i Sverige.

1998 var det dags för ännu en milstolpe i den nordiska kulturen; Schlager Metal. Bandet gjorde ett skandalartat framträdande i Schlagerfestivalen och hamnade på en hedrande 4:e plats. 

Efter hundratals spelningar och över 800.000 sålda skivor, trötta på hotellrum, flyg, bussresor, dålig mat, långtråkiga soundcheckar och framför allt – på varandra – tog killarna en lång och välbehövlig paus som varade ända till 2008.

Vi önskar Black Ingvars varmt välkomna till Vicious Rock Indoors!

Anders Möller - Sång och gitarr
Magnus Tengby - Gitarr
Leif Larsson - Bas
Niels Nordin - Trummor