Vicious Rock Indoors 2019

Thundermother

Lördag 23 mars • Kl. 22:30


Hög energi, vilda riff och ett sound direkt ifrån 70-talet - två och ett halvt år efter det kritikerrosade albumet "Road Fever", återvänder det svenska rockbandet THUNDERMOTHER - och vilken återkomst sen! Thundermothers tredje album är helt enkelt en rockskiva du inte får missa.

Under våren 2017 skedde några drastiska förändringar i bandet. Fyra medlemmar lämnade, tre nya anlände. Men bandets fasta punkt - gitarrist och grundare Filippa Nässil - stod stadigt i sin vision.

Runt den visionen samlades den nya line-upen snabbt och varje del föll omedelbart på plats. I juni släppte den nya, uppgraderade versionen av Thundermother "We fight for Rock N Roll" - en singel som var lika mycket av ett statement som en smak av vad som skulle komma i framtiden.. Därefter så drog de ut på en 20-dagars turné genom Europa.

Höjdpunkten på turnén var konserten på Wacken. Efter turné med Michael Monroe, W.A.S.P, D-A-D, Danko Jones etc. och en utsåld europeisk headlineturné så var det äntligen dags för bandet att erövra Wacken. Trots att de bara hade spelat ihop i några månader var showen en stor framgång för Thundermothers nya sättning.

- Att spela på Wacken har varit mitt huvudmål sedan jag började bandet och nu stod vi där och spelade framför 10 000 personer. Det hade regnat hela festivalen, men plötsligt slutade det och solen började att skina på oss, Filippa Nässil avslöjar att de var så nöjda med showen så hela bandet fick Wacken-logotypen intatuerad innan de rusade till nästa turné.

Efter en sommar av framgångsrikt turnerande så repade de intensivt i en månad innan de gick in i studion Nordic Soundlab. På bara tio dagar spelade de in 15 nya spår.
Allting - inklusive sången - spelades in live och det mesta på första tagningen. 13 av dessa 15 spår blev bandets tredje och självbetitlade album "Thundermother".

Thundermother har aldrig låtit så här bra förut!. Tillsammans med 3 x Grammisvinnande producenten Thomas Plec Johansson (Mustasch, Hardcore Superstar, Watain etc.) så har de maxat nästan allting ljudmässigt.

- Vi ville ha ett riktigt fett trumljud på detta album. Om du lyssnar på inspelningar med AC / DC och Airbourne hör du att trummorna är på en jäkligt hög volym. Så vi lade massor av tid på att få ett galet trumljud, säger Filippa Nässil.

Thundermother må ha lämnat sin musikaliska bekvämlighetszon den här gången, men du kommer fortfarande att känna igen bandet. Det är fortfarande samma grymma, högoktaniga rock i 70-tals anda som bandet har skämt bort oss med sedan debutalbumet 2014. Det är bara att den här gången är soundet svängigare, ljudet ännu bättre och låtarna skär djupare än nånsin.

Thundermother 2.0 är här. Och de är bättre än någonsin!

Guernica Mancini - Sång
Filippa Nässil - Gitarr
Sara Pettersson - Bas
Emlee Johansson - Trummor