Vicious Rock Indoors 2019

Artistansökan

Information till artister som vill spela på Vicious Rock Festival!

Vicious Rock Festival är i dagsläget en liten festival som lever huvudsakligen på sponsorer och kulturbidrag, därför kan i de flesta fall inget gage utbetalas till osignade artister. Undantag gäller större, etablerade artister som lever på sin musik.

Vi kan oftast stå för reseersättning men vi ber ändå artister som är medlemmar i ett studieförbund att först höra med dem då de ibland kan stå för den kostnaden.

Artister som har blivit bokade till festivalen får en linecheck strax innan er speltid (Undantag gäller artister som spelar för gage, de får en utförlig soundcheck om de så önskar).

Om ni måste lämna återbud måste detta meddelas omedelbart så styrelsen kan boka nya artister. Undantag är plöstlig sjukdom eller olyckor där ni inte själva råder över situationen.

Om ni vill använda er av speciella sceneffekter såsom pyroteknik, introfilm och liknande måste detta meddelas till styrelsen i god tid innan festivalen äger rum annars kommer det inte tillåtas av tids och säkerhetsskäl.

Vi kan hjälpa er att sätta upp backdrop, förutsatt att dess säkerhet har kontrollerats av er innan ert uppträdande.

Ni bör helst ha med er egna toppar till gitarr och bas samt cymbaler till trumsetet. Sångmikrofoner finns så det räcker till alla om så önskas. Saknar ni något av detta eller har något mer ovanligt instrument inom hårdrock och metal-sammanhang löser vi detta genom att ni tar kontakt med oss.

Om ni har tänkt spela en eller flera coverlåtar under ert framträdande vill styrelsen veta detta så tidigt som möjligt. Detta för att undvika att flera artister spelar samma låt.

Alla besökare har rätt att filma och fotografera uppträdande artister, då det är omöjligt att förhindra med dagens smartphones m.m. Ni väljer dock själva om ni vill att festivalen filmar och fotograferar erat uppträde.

Alla som uppträder på festivalen är välkommna till efterfesten som kommer hållas på hemlig plats efter att festivalen har stängt. Ni får bjuda in gäster till denna fest förutsatt att styrelsen godkänner gästerna.

Alla artister som spelar för gage, kräver vi ska signera ett avtal med detaljerad information om gaget, ansvaret ni har för erat uppträde och ansvaret vi har för er.

Alla artister som planerar att sälja merchandise på festivalen, kräver vi ska signera ett avtal med detaljerad information om tjänsten. Samt vårat och erat ansvar för materialet.

Dessutom, så skall artister som spelar utan gage, även de skriva under ett avtal. Som bokad artist har man ett ansvar man förväntas följa.

Artisterna ansvarar tillsammans med festivalens personal att deras instrument och övrigt medtaget förvaras oåtkomligt för obehöriga.

Det går ej att överklaga beslut tagna av styrelsen angående speltid och spellängd. Reglerna måste följas annars blir ni omedelbart strukna och eventuellt ersatta!

Maila din ansökan till: artister@viciousrock.se