Om Oss

Den här sidan har inte längre någon koppling till musikfestivalen med samma namn. Sidan drivs vidare i annan regi som en fan-sida till rockfestivalen. 

Om mig och mitt musikintresse

Jag som numera driver den här sidan heter Charles Hedström och är en riktig rockälskare!

Jag vill driva vidare Vicious Rock för att den underbara festivalen inte ska bli glömd. Även om min sida inte har någonting med festivalen att göra är det en riktig tribute till denna fantastiska rockfestival.

Jag älskar allting som har med rock att göra – inte bara musiken utan hela livsstilen och gemenskapen som rocken bidrar till. Alla vi rockälskare har ett gemensamt intresse och även om det ibland kan uppstå konflikter mellan olika genrer så är det mesta dels kärlek och rockers emellan.

Jag vill med den här sidan hjälpa dig att hitta ny rockmusik genom att presentera olika band som av olika anledningar inte är så stora i Sverige. Sverige har många bra rockband som förtjänar att bli hörda. Många av dem har inte spelat in så mycket studiomusik utan har istället satsat mycket på att spela live. Och rocken gör sig förstås allra bäst live.

Jag själv gillar många olike typer av genrer inom rocken, men allra bäst gillar jag nog ändå klassisk hårdrock från 80-talet och modern rock som inspireras av den klassiska. Det är något riktigt speciellt med ett härligt gitarriff som får hela kroppen att rysa till.

Jag själv spelar en hel del gitarr men gör inga egna låtar utan spelar mest covers. Jag sjunger gärna till låtarna också, men sjunger kanske hellre än bra.

Även om själva musiken och melodin är väldigt viktig inom rocken tycker jag faktiskt att texterna i rocklåtar har blivit lite bortglömda. Många rocklåtar har väldigt djupa budskap med riktigt fina texter om du tar dig tiden att verkligen lyssna.

Sen finns det även rockmusik som mest är på skoj och är väldigt humoristisk, och du kan läsa om några sådana band här. Sådan rockmusik gillar jag också!

om-oss1