Ravaged

Ravaged är ett svenskt hårdrockband från Trollhättan. Bandet spelar melodiös hårdrock som är en blandning av både klassiskt och modernt. Ravaged släppte en ny singel 2020 och släpper samma år även ett nytt album.

Vilka är Ravaged?

Ravaged är ett svenskt, melodiöst hårdrockband med rötter i Trollhättan. Bandet bildades redan 2002 men under åren har många bandmedlemmar kommit och gått.

Till en början bildades bandet endast som kul grej och medlemmarna tyckte att det var ett bra sätt att lära sig mer om musik på. 2006 spelade bandet ändå in en demo som släpptes. Vid den här tiden gjorde bandet också många livespelningar.

Bandmedlemmar hoppade dock av på grund av olika anledningar och Ravaged hade svårt att hitta nya medlemmar som var engagerade. En konstellation bildades i alla fall till slut och idag består bandet av fyra stycken medlemmar.

Ravaged består av:

  • Nikki Niel (Niklas Hansson) – sång
  • Rob Gillard (Robin Nilsen) – gitarr
  • Claws Druminatior (Claes Sundström) – trummor
  • Rocky Rockwool (Stefan Stenberg) – bas

Album med Ravaged

Ravaged har släppt två stycken studioalbum, båda är dock relativt korta och innehåller bara sju låter. Den första skivan släpptes 2016 och fick namnet Vol. Threesome. Den innehåller bland annat en av deras mest populära låtar hos fansen – Ravagers.

Nästa album släpptes 2019 och heter Playtime, där finns bland annat en cover på Jerry Lee Lewis välkända låt Great Balls of Fire i en hårdrocksversion.

Ravaged håller idag på att spela in sitt tredje album som kommer att heta Scream it Out. Exakt när den släpps är oklart, men bandet har sagt att det ska under 2020.

Bandet har också släppt två stycken singlar, Master släpptes 2019 och Fight to Last släpptes 2020.

Flera av deras låter skrev de tidigt i sin karriär men släppte inte på skiva förens många år senare.

Livespelningar med Ravaged

Ravaged har inte släppt speciellt mycket inspelad musik ännu, men har istället gjort desto fler livespelningar. Redan när bandet först bildades 2002 gjorde de många spelningar. Under åren som har gått kan de inte ens räkna antalet gånger de har uppträtt på en scen.

Under 2019 gjorde bandet cirka 13 livespelningar, de flesta gjordes på olika rockbarer runt om i Sverige. Bland annat genomförde de flera spelningar på Pub Anchor i Stockholm. Även under 2020 hade bandet flera spelningar bokade, och en del av dem han de genomföra innan restriktioner av folksamlingar dök upp på grund av coronapandemin. Ravaged planerar dock att fortsätta med sina spelningar så fort läget tillåter det.

Titta på Ravaged på Youtube

Ravaged har många videos på sin Youtube kanal och där kan du som vill se mer av dem titta. Tyvärr är de flesta videos inte en musikvideo utan endast deras låtar tillsammans med en bild på albumets omslag.

Du hittar dock flera livevideos men också två stycken officiella musikvideos. Den ena är till Wake Me Up och släpptes 4:e oktober 2019 och den andra är till Master och släpptes 20:e december 2019.

Det är mycket möjligt att det kommer komma en officiell musikvideo till någon låt på deras nya album.

Gillar du Ravaged och rekommenderar vi vår artikel om Saffire.