Nekromant

Nekromant är ett svenskt hårdrocksband som bildades 2011, då under namnet Serpent. Bandet började att göra livespelningar 2013 och släppte sitt första album 2015.

Vilka är Nekromant?

Nekromant, eller Serpent som de först hette bildades under en period när Mattias Ottosson och Adam Lundqvist brukade ses för att dricka öl och jamma tillsammans. Båda var trötta på den moderna hårdrocken och på retrohipsters som de tyckte var alldeles för pretentiösa. Målet var och är än idag att spela riktigt hård hårdrock.

Deras jamming-sessioner ledde till ett fullängdsalbum och en EP men det var inte förens 2013 när Jocke Olsson joinade bandet som de verkligen kände sig fulländade. Bandet hette Serpent ända fram till december 2016, när de då bytte namn till Nekromant.

Album med Nekromant

Under våren 2015 klev bandet och deras ljudtekniker Charlie Johansson in i studion N3 i Trollhättan för att börja inspelningen av deras album. Några lång och intensiva dygn senare föddes deras platta Nekromant, som innehöll de bästa och kraftfulla låtarna trion någonsin hade skrivit. Skivan gavs sedan ut av skivbolaget Transubstans Record.

Under 2017 tillkännagav bandet att de skulle släppa en uppföljare till sitt debutalbum. Sagt och gjort, under 2017 släppte bandet sitt andra album som fick namnet Snakes & Liars. Under 2018 släppte bandet en tredje skiva som också var en fullängdsskiva och fick namnet The Nekromant Lives.

Under 2020 spelade bandet in ytterligare en skiva och i november 2020 berättade bandet på sin Facebooksida att plattan kommer att ges ut under 2021 av skivbolaget Despotz Records.

Nekromant som liveband

Redan 2013, när Jocke klev in i bandet, började de skriva sina första låtar som senare också skulle komma att vara med på deras debutalbum och i samma veva fick bandet sin första livespelning. Efter det rullade det på med många fler spelningar.

Efter att ha gjort många kaotiska livespelningar, där till och med ben hade brutits, började bandet få ett stabilt sound och känna sig riktigt hemma på scen.

Bandet har sedan dess fortsatt att vara riktigt starka som liveband och har gjort många spelningar runt om i landet. De har bland annat uppträtt på Sveriges största rockfestival Sweden Rock Festival 2016. De är även kända runt om i Europa och har spelat på flera olika scener och rockbarer i europeiska länder.

Precis som alla andra musiker har Nekromant fått ta en paus med sina livespelningar under 2020, men bandet har faktiskt redan spelningar bokade för 2021 som de såklart hoppas kunna genomföra. De är planerade för Jönköping Metal Fest i oktober 2021.

Nekromant på Youtube och Facebook

Till dess att du kan gå och se Nekromant live igen kan du kolla in deras Youtube kanal. Där hittar du bland annat en lyricsvideo men också en spelning från när de uppträdde med sin låt This is my Time på Sweden Rock Festival 2016.

Följer du Nekromant på deras Facebooksida kommer du att kunna se flera kortare filmklipp från flera olika livespelningar med dem. Kanske ett supplement så länge livespelningar inte är genomförbara. Du kan också få uppdateringar om vad som sker i bandets liv just nu.

Gillar du Nekromant rekommenderar vi dig att läsa vår artikel om Ravaged.