S.O.R.M

S.O.R.M är ett svenskt rockband från Lidköping som spelar 80- och 90-tals inspirerad hårdrock. Till soundet liknar S.O.R.M det välkända hårdrocksbandet WASP. Bandet har funnits sedan 2017.

Vilka är S.O.R.M?

S.O.R.M består av tre gogubbar, som de själva kallar sig, från Lidköping. Bandet bildades 2017 och kom egentligen till av en ren slump. Den ena bandmedlemmen Micke, arbetade som lokalbokare och sökte en kväll ett förband till en konsert utan att lyckas. Hans kompis Tryggve ringde i samma veva upp honom och kom på idén att de själva skulle bilda ett band för kvällen.

De saknade dock en trummis och kontaktade sin vän Robin. Bandet repade och tyckte att det gick förvånansvärt bra och att det kändes riktigt gött. Två veckor efter den kvällens lokala spelning fick de en till bokning för en spelning i Göteborg. Då bestämde de sig för att bandet skulle bli mer än endast en tillfällig lösning för en kväll.

Micke hade tidigare spelar i ett band vid namn Outshine och efter första spelningen med S.O.R.M kände han hur han fick en nytändning till musiken.

Ett år senare hade bandet genomfört 20 spelningar och spelat ihop med bland annat Lillasyster och Dead by April.

S.O.R.M består av:

  • Micke Holm – sång och gitarr
  • Tryggve Gustavsson – bas
  • Robin Wernebratt – trummor

Tryggve Gustavsson spelar även gitarr i det svenska bandet Red Tail.

Hur låter musiken från S.O.R.M?

Bandet säger själva att de spelar klassisk hårdrock som är enkel att ta till sig. Musiken är inspirerad av 80- och 90-tals hårdrock. Hårdrockare som lyssnat på WASP, Corroded och Black Label Society kommer definitivt att känna igen sig.

Har S.O.R.M släppt skivor?

Faktum är att under nästan hela första året hade bandet ingenting inspelat i studio. Trots det fick de många live spelningar och började kalla sig själva för ”bandet som spelar utan material”. Det blev alltid något av en snackis efter spelningarna och en förväntan efter deras första material byggdes upp.

Dock blev det svårare och svårare att få nya livespelningar utan att ha något material att visa upp. Klubbarna visste helt enkelt inte vad de eventuellt skulle boka och nöjde sig inte med ett liveklipp från telefonen.

S.O.R.M beslutade sig för att gå in i studion och släppte i mars 2018 sin första singel, vid namn Gypsy Queen. Strax där efter släppte de också en EP där fyra låtar fanns med. Ep:n fick namnet Hellraiser. Sedan dess har bandet endast släppt ytterligare en singel, som fick namnet Demon Child. Singeln släpptes i juni 2019.

Se S.O.R.M live

Huruvida S.O.R.M kommer att göra fler singlar eller EP-skivor är i dagsläget oklart även om de själva har sagt att de planerar att släppa ett helt album. Däremot har bandet fortsatt att göra sina mycket populära livespelningar. Under början av 2020 hade bandet flera livespelningar bokade runt om på olika pubar och klubbar samt att de även spelade på Viking Lines båt Cinderella i januari.

Förhoppningsvis kommer S.O.R.M att fortsätta med sina livespelningar så fort det åter är tillåtet med konserter och stora folksamlingar.