Electric Hydra

Electric Hydra är ett svenskt hårdrocksband som bildades 2017 och kommer från Uddevalla. Bandet har bland annat spelat på Malmöfestivalen samt Sweden Rock. Bandet har en kvinnlig frontfigur.

Fakta och bakgrund om Electric Hydra

Electric Hydra sticker ut något bland många andra svenska hårdrocksband eftersom två av fem deltagare är tjejer. Bandet kommer ursprungligen ifrån västkusten och Småland. Det var en utekväll under andra halvan av 2017 som de ursprungliga medlemmarna i bandet träffades för första gången.

Electric Hydra bildades och bestod till en början av Sanne, Ellinor, Jonathan och Jonny. 2019 valde Jonny att lämna bandet och ersattes då av Dennis. Året efter, precis efter att de spelat in sitt första album, bestämde sig Jonathan att det var dags att fokusera på andra saker och för att fylla tomrummet kom två nya medlemmar in, Jonas och Peter.

Musik och album med Electric Hydra

Bandet släppte sin första singel under sitt första år tillsammans, men hade egentligen mest fokus på livespelningar under den tiden. Singel fick namnet World Domination.

2019 släppte bandet sedan två nya singlar, den ena fick heta The Burden och den andra fick namnet The Last of Us. Bandet började vid det här laget skaffa sig en stor fan-skara och skapa sig ett stort namn inom den svenska rockvärlden.

Under coronapandemin som var mycket tuff för hela musikbranschen fokuserade bandet på att skriva och producera ny musik. Under andra halvan av 2020 släppte bandet hela tre stycken nya singlar och i november kom även deras debutalbum.

Albumet fick namnet Electric Hydra, alltså precis samma namn som bandet själv. Albumet släpptes på vinyl, CD och digitalt. Plattan släpptes genom skivbolaget Majestic Mountain Records & Tee Pee Records. Tyvärr kunde bandet av förklarliga skäl inte ha ett releaseparty för sitt debutalbum.

Musiken bandet spelar är tung hårdrock med mycket gitarr och tydlig inspiration från klassisk 80-tals rock.

Electric Hydra som liveband

Precis som många andra svenska hårdrocksband, började Electric Hydra sin karriär med att göra många livespelningar. Ett annat exempel på ett band som började på samma sätt är S.O.R.M som också bildades 2017.

Electric Hydra har beskrivits som ett liveband med extremt mycket energi och en punkig framtoning. Bandet spelade till en början på många så kallade underground klubbar inom rockvärlden.

När namnet Electric Hydra började bli mer och mer känt inom rockvärlden fick de dock komma att spela på större scener. Under 2019 spelade bandet till exempel på Sveriges största rockfestival Sweden Rock Festival, men också Fuzzfestival och Malmöfestivalen. De har även spelat en hel del på scener runt om i Europa.

Planen är att fortsätta spela live runt om i Sverige och Europa så fort större folksamlingar tillåts igen. Både fans och bandet väntar på att de nya sångerna ska få spelas live. Rockmusik är trots allt oftast bäst live.

Musikvideos med Electric Hydra

Electric Hydra har släppt tre stycken officiella musikvideos. Alla tre släpptes i samma veva som de släppte sina tre singlar under hösten 2020, och kom med cirka en månads mellanrum. Du hittar deras musikvideos både på deras hemsida och på deras Youtube-kanal.