Red Tail

Red Tail är ett svenskt rockband med rötter i Lidköping och Skara. Bandet spelar hårdrock som de enligt dem själva blandar med ett stänk av blues och några droppar rock n’ roll. De själva kallar sin musik Pretty Shitty Rock n’ Roll.

Vilka är Red Tail?

Red Tail är ett svenskt hårdrocksband som bildades via telefon den 31:a december 2008. Bandet spelar hårdrock men med en blandning av lite allt möjligt egentligen enligt dem själva. Främst hörs influenser av blues och klassisk rock n’ roll.

Red Tail består idag av:

  • Tryggve Gustavsson – gitarr
  • Robin Binnberg – sång
  • Mathias Krizan – trummor
  • Conny Gustafsson – bas
  • Jocke Collin – gitarr

Många av medlemmarna är eller har tidigare varit med i andra band. Gitarristen Tryggve är exempelvis även med i det svenska hårdrocksbandet S.O.R.M.

Red Tails musik

Red Tails musik handlar om väldigt många olika saker enligt dem själva, men återkommande teman är trasiga förhållanden, resor och om att spela rock n’ roll. Till en början var det Tryggve som gjorde musiken och Robin som skrev texterna. Idag säger de själva att det är mer av ett grupparbete att framställa musiken, även om Jocke är den som kommer med flest idéer.

Album och musikvideos med Red Tail

Trots att bandet har funnits i över tio år har de endast släppt två stycken fulla album samt en EP. Deras första album fick namnet Let Me Breathe och släpptes 2011. Sedan skulle det dröja ända till 2018 innan deras EP kom ut, den fick namnet Pretty Shitty Rock N Roll, precis som de kallar sin musik.

Under våren 2020 släppte Red Tail sitt andra album, vid namn Road Crew. Albumet släpptes endast på vinylskiva och på Spotify.  Tyvärr kunde bandet inte ha en riktig releasefest för sitt senaste album på grund av den rådande pandemin. Bandet bad istället sina fans att minnas releasefesten de hade två år tidigare när de släppte sin EP.

Till skillnad från många andra mindre hårdrocksband i Sverige har Red Tail faktiskt gjort två musikvideos. Den första musikvideon de släppte var till låten We Give a Shit och kom ut 2018. Den andra musikvideon är en klassisk video inspelad när de står i studio och spelar Red Tail Lights.

Många livespelningar med Red Tail

Red Tail har inte släppt speciellt mycket studiomusik men har istället gjort desto fler livespelningar. Under årens gång har de spelat på många platser runt om i Sverige. Red Tail har gjort både mindre spelningar med cirka 30 deltagare och större spelningar med runt 300 deltagare. De har flera återkommande platser de spelar på, bland annat på Rockfestivalen i Stadsträdgården i Lidköping.

Bandet hade ett flertal gig bokade under 2020 som tyvärr var tvungna att ställas in på grund av den rådande coronapandemin. Vi hoppas på att få se mer av dem live längre fram i tiden.

Bandet är under hösten 2020 mycket aktiva på sina sociala medier för dig som vill följa dem och se vad de pysslar med just nu. Bandet skriver och producerar ny musik som vi förhoppningsvis kommer att få höra, både på album och live inom en snar framtid.