Sungen

Sungen är en svensk musikartist som sjunger svensk hårdrock med starka humoristiska inslag. På Facebook och Youtube hittar du både komiska klipp och musikvideos med Sungen.  Han säger sig själv vara The supreme metalhead of Sweden.

Vem är Sungen?

Sungen, eller Magnus Östling som han egentligen heter är en kille från Tierp som från början blev känd för sina roliga klipp han la upp på Facebook. Sungen är en fiktiv karaktär som Magnus spelar, men många kan nog ändå känna igen sig en del i hans klipp, även om det innehåller en stor portion humor och komik.

Under 2020 började Sungen också att lägga ut musikvideos med sina låtar på sin Yotube-kanal och har gått från att vara en rolig person på Facebook till att bli en musikartist. Även om alla hans låtar fortfarande innehåller en stor dos av humor och inte ska tas på för stort allvar.

Vilken musik gör Sungen?

Sungens musik ingår i hårdrocksgenren men alla texter är humoristiska och är skapade för att underhålla. Grunden i texterna kommer från vardagliga upplevelser människor känner igen sig i, och är kanske också anledningen till att det faktiskt blir så pass roligt. Han har gjort både jullåtar och sommarplågor som utmanar de vanliga låtarna som hamnar på topplistorna i Sverige.

Hans musik tilltalar vuxna i alla olika åldrar och den här komiska stilen brukar gå hem hos svenskarna. Se bara på vilken karriär Svullo fick.

Hans första låt som släpptes på Spotify heter God jävla jul och är en humoristisk jullåt inom hårdrocksgenren. Under 2018 gjorde han en egen låt till fotbolls-VM i Ryssland, då han tyckte att den officiella inte hade tillräckligt med drag i sig.

Under 2020 har Sungen släppt flertalet singlar, bland annat Dunka på som är en riktig sommarplåga och en humoristisk skildring över hur det är att ha en svensk semester i fyra veckor.

Även singeln 40 plus som Sungen släppte i augusti 2020 är en humoristisk tolkning över hur livet blir när man plötsligt fyller 40+ år. Självklart kommer allting med en stor överdrift och mycket humor, men igenkänningen är ändå stor.

Totalt har Sungen släppt nio stycken singlar som du hittar på Spotify, men inget fullängdsalbum.

Sungen på Youtube och Facebook

Även om Sungens singlar har fått många lyssningar på Spotify är det kanske främst på Facebook och Youtube han har fått sin stora karriär. Han har idag tre stycken officiella musikvideos på Youtube och det är till låtarna Dunka på, Om igen och 40 plus.

Förutom musikvideos hittar du flertalet roliga klipp, och speciellt på Facebook är Sungen mycket aktiv när det gäller videos. Något flertal av hans fans uppskattar.

Precis som Vrävarna består hans musik och speciellt musikvideos av en del olämpligheter, även om Sungen kanske är något mer familjevänlig är vad Vrävarnas musik är.

Sungen live

Sungen är framför allt en artist känd på webben men har på senare tid även genomfört en del livespelningar. Eftersom det främst är under 2020 Sungen har börjat släppa riktiga låtar har dock livespelningarna blivit lite lidande. Han är inbokad att spela på Tallink Siljas hårdrockskryssning Close-Up i Mars 2021.